DETECTIE

Detectie!

Iets voor jouw hond?

Intouch hondencentrum organiseert in samenwerking met k9 Scentwork-coaching open detectiedagen!

Detectie is een wereld op zich, het lijkt wel iets onbereikbaar.  Je ziet het op TV, je leest er over in de kranten. Maar hoe doe je het, hoe krijg je je hond zo ver dat hij een bepaalde geur onderscheidt van een andere?
Er zijn zoveel mogelijkheden om dit te bereiken, maar toch…

Detectie is niet meer dan een bepaalde geur kunnen onderscheiden van andere geuren en deze dan aanduiden.
Je ziet het zo vaak. Een hond wordt ingezet om verboden middelen te vinden. Ratten worden ingezet om mijnen te detecteren zodat een gebied kan ontruimd worden. Honden en andere dieren worden ingezdetectie-2et om TBC of andere bacteriën te detecteren. De mogelijkheden zijn echt enorm.

Detectie is anders dan alle andere onderdelen van het neuswerk. De opbouw is hier des te belangrijker. We gaan hier van onze honden verlangen dat ze bepaalde geuren gaan detecteren die voor hen helemaal niet zo interessant zijn. Het is dan ook belangrijk om op een positieve manier samen te werken. Zo ga je in staat zijn om samen als team de echte capaciteiten van je hond te leren kennen.
Je gaat versteld staan over wat je hond allemaal in zijn mars heeft. Wij vragen en zij werken uit.

Werkwijze:detectie-3
Onze opleiding detectie bestaat uit drie niveaus die systematisch en progressief opgebouwd zijn. Voor elk niveau zijn er bepaalde vereisten ” Skills ” bepaald waaraan je als team moet voldoen.
Aan de hand van de individueel begeleide trainingen worden je skills aangeleerd en geëvalueerd. Zelf kan je bepalen hoeveel trainingsmomenten voor jou en je hond noodzakelijk zijn om de vereiste skill tests te doorlopen.
Ben je klaar om naar een hoger niveau te gaan, dan kan je een test aanvragen en wordt aan de hand van deze test bepaald of je klaar bent voor het volgende niveau, of dat je nog wat extra informatie – training nodig hebt.

Hoe werkt dit precies?
Tijdens deze basis detectie dagen (oefendagen) zal er individueel gewerkt worden. Je krijgt een persoonlijke werkfiche waarin genoteerd wordt met welke oefeningen jij bezig bent, op welke geur jouw hond staat en de verdere opbouw. Je kan je inschrijven voor een dagdeel, voormiddag of namiddag.
Elke keer je komt oefenen, wordt je werkfiche aangevuld.

Wanneer?

De nieuwe data voor 2018 zijn:

  • Zondag 26 augustus

Waar?
Intouch hondencentrum, Opvelp

Kostprijs?
63 euro per combinatie per dagdeel (duurtijd 3 uur) te Bierbeek, voetbal. In de winter is de kostprijs afhankelijk van de huur van de zaal, deze zal tijdig meegedeeld worden
Drankje en versnapering inbegrepen.

Inschrijven?
Via een mailtje naar info@intouchhondencentrum.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *